november, 2019

vr15nov20:0022:30KerkCafé Uithoorn20:00 - 22:30 De Schutse, De Merodelaan 1, 1422 GB Uithoorn Organisator: Werkgroep KerkCafé Uithoorn

Evenement details

De kunst van het Bierbrouwen
“een reis door de wereld met bier”

Nog niet zoveel jaren geleden werd het drinken van bier aan ‘de gewone man’ toegedicht en werd het drinken van wijn toch echt beschaafder gevonden….. Maar de tijden veranderen (gelukkig)!
Bier is aan een geweldige opmars bezig. Er zijn hobbybrouwers, thuisbrouwers en bijna elke stad heeft tegenwoordig zijn eigen brouwerij. Uithoorn blaast met Brouwerij De Schans zijn partijtje mee!
Bier is de oudst bekende alcoholische drank en werd waarschijnlijk al 4500 jaar v. Chr. in Mesopotamië gedronken. Omdat de eerste bieren ontstonden door spontane gisting van gemalen graan met water, wordt bier ook wel “vloeibaar brood” genoemd.

Jet van Dalfsen

Op 15 november komt Jet van Dalfsen van Brouwerij De Schans naar het KerkCafé om ons mee te nemen in het prachtige ambacht van het brouwen. Ze laat ons zien wat er allemaal nodig is om bier te maken. Ze vertelt hoe het bier in de wereld is gekomen en van welke bestanddelen bier wordt gemaakt. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten en smaken? Hoeveel soorten bier zijn er? En waarom drinken wij eigenlijk bier? Kortom, Jet loodst de aanwezigen door verleden en heden van het bier en hoe het tegenwoordig gemaakt wordt.

Jet van Dalfsen, geboren in Uithoorn, is sinds 1998 ondernemer en runt de plaatselijke bierbrouwerij. Voorheen was ze werkzaam bij IBM als Database- administrator en heeft haar baan verruild om samen met haar echtgenoot Guus Roijen bier te gaan brouwen. Guus is 4 jaar geleden overleden, maar de liefde en passie voor bier is gebleven en zij wil deze graag met ons delen.

Vanaf 19.45 uur is er koffie en thee. Na afloop kunt u bij een hapje en een drankje napraten.
De toegang is vrij. Voor consumpties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het KerkCafé Uithoorn biedt een podium waar gesproken en gediscussieerd wordt over onderwerpen op het gebied van gezondheid, politiek, economie, milieu, sport, kunst, religie en overige maatschappelijke thema’s. Iedereen is van harte welkom.

Tijd

(Vrijdag) 20:00 - 22:30

Locatie

De Schutse

De Merodelaan 1, 1422 GB Uithoorn

Organisator

Werkgroep KerkCafé UithoornHenk Mathlener, Ter Braaklaan 51, 1422 DD Uithoorn, 0297-568765 en 06-203 58 204

Reacties zijn gesloten.