EVENEMENT

45e Dorpentocht

Uithoornse Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter | Amsteldijk-Zuid 253, 1423 BZ Uithoorn

Op zondag 2 juni organiseert de Stichting Dorpentocht alweer voor de 45e keer de Dorpentocht, de recreatieve fietstocht voor jong en oud door onze omgeving.
Er kan gekozen worden om een route van 35 of van 50 kilometer te rijden.

De 45e. Dat betekent dat het wederom een lustrum is en dan biedt de Dorpentocht nog iets extra’s. Dit jaar maken deelnemers kans op mooie prijzen die door sponsoren beschikbaar gesteld zijn. De hoofdprijs is maar liefst € 250,– beschikbaar gesteld door Transportbedrijf R. Nagel. Verder zijn er onderhoudsbeurten bij de Fietsgarage en prachtige boeketten van Duoplant te winnen.

De Dorpentocht, de gezelligste fietstocht van Nederland, heeft dit jaar weer een hele bijzondere route. De uitgelezen kans om de omgeving van Uithoorn, Aalsmeer en Amstelveen te leren kennen. De tocht gaat zowel door prachtige natuur als ook bebouwing. Waarschijnlijk passeren deelnemers plekken waar ze nog nooit zijn geweest.

Er zijn mensen die bijna alle edities gefietst hebben. Die vroeger al met hun ouders of grootouders al deelnamen en nu met hun kinderen of kleinkinderen. Zo hebben al 5 generaties genoten van de Dorpentocht.

Op 26 april kreeg Hans Goossens een lintje. Dit o.a. omdat hij dit jaar voor de 45e keer de drijvende kracht is bij de organisatie van de Dorpentocht. Maar naast zijn inzet voor de Dorpentocht is hij ook al 50 jaar collectant voor het Spierfonds. Naar aanleiding hiervan heeft de Dorpentocht dit jaar het Spierfonds als goede doel.

In de 45 edities heeft de Dorpentocht (geïndexeerd) al meer dan € 325.000 opgeleverd voor diverse goede doelen.

INFORMATIE

Kosten voor deelname zijn gering. Bij voorinschrijving € 4,– (via de boekhandel of internet) en op de dag zelf € 5,–.  Startplaatsen zijn dit jaar in: Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk ad. Amstel, Hoofddorp, Nes ad. Amstel en Amsterdam.

Kijk op de website voor meer informatie en de inschrijving.

WEBSITE
MEER EVENEMENTEN

Met trots kondig ik een waanzinnig dans-uur aan op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.00…

Waar de specialiteit van DJ Appelmoes muziek uit de jaren ’80 en ’90 is, kent…

Op 21 mei start de Avond4daagse. Een 4 daags evenement waarbij deelnemers van alle doelgroepen…

Wilt u uw dichtvaardigheden ontdekken of verder ontwikkelen? Het BSPU organiseert o.l.v. dorpsdichter Peter Borghaerts…