Zoeken
Generic filters
EVENEMENT

Concert Corde Vocali Liefde bezongen- liefde betreurd

De Schutse, De Merodelaan 1, 1422 GB Uithoorn

A CAPELLA KOORKLANKEN IN DE SCHUTSE

Op vrijdag 7 oktober om 20:15 uur geeft vocaal ensemble Corde Vocali een concert in de Schutse in Uithoorn. Eerdere optredens van dit ensemble, vorig jaar oktober en daarvoor met kerst, waren een groot succes. Iedere keer weer weet Corde Vocali te verrassen met prachtige koormuziek en een hoog niveau van musiceren.

Het concert heeft als titel “Liefde bezongen – Liefde betreurd”
In alle tijden heeft de liefde dichters en componisten geïnspireerd tot hun mooiste werken. Vooral de verloren liefde geeft altijd weer aanleiding voor muziek met grote zeggingskracht.

Corde Vocali zingt onder leiding van dirigent Jan van den Berg een programma met vrolijke en droevige muziek over de liefde uit renaissance, romantiek en de 20ste eeuw. Van Claudin de Sermisy, Roland de Lassus en Clément Janequin klinken enkele Franse chansons. De Engelse madrigaalkunst is vertegenwoordigd met werken van John Bennet en John Wilby. Een hoogtepunt in het programma vormt de beroemde madrigaalcyclus ‘Sestina’ van Claudio Monteverdi, een parel uit de 16e -eeuwse madrigaalmuziek. Het werk, geschreven naar aanleiding van de dood van een van zijn meest geliefde zangeressen, heeft als ondertitel ‘de tranen van de minnaar aan het graf van zijn beminde.’ (Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata). De romantiek is vertegenwoordigd met het 8-stemmige en bijzonder welluidende Lay a Garland van Robert Pearsall en enkele partsongs van Hubert Parry. Het intieme ‘The Coolin’ van Samuel Barber en ‘Song’ van Gabriel Jackson, in 1996 geschreven voor het huwelijk van een vriend, completeren het programma.

MEER INFORMATIE

Meer informatie en het bestellen van kaarten, € 15,- p.p., via de website.

NAAR WEBSITE
MEER EVENEMENTEN

Op donderdag 13 oktober hoef je niet te kiezen want dan kun je met Food…

Wil je het Kwakelse veenweidegebied zien vanuit een heel ander perspectief?  Dan zou ik zeker…

Op zondag 16 oktober 2022 zal muziek- en theatergroep Musica Extrema om 14.30 uur in…

Op 21 en 22  oktober speelt de Uithoornse Toneelgroep Maskerade de voorstelling Wees maar niet…