Generic filters
EVENEMENT

FRAUEN, LIEBE UND LEBEN

De Schutse | De Merodelaan 1, 1422 GB Uithoorn

Helena Basilova (piano), Eva van Grinsven (saxofoon) en Francine Vis (mezzo-sopraan) kennen elkaar al bijna hun halve leven. Deze drie gedreven, gepassioneerde vrouwen hadden al heel lang de wens om samen het podium te delen vanwege hun grote gezamenlijke liefde voor kamermuziek. Het afwisselende programma dat zij samenstelden gaat over het leven en de liefde met ‘De Vrouw’ in de hoofdrol: liefhebbende moeder, trouwe echtgenote, inspirerende muze, verleidelijke minnares en femme fatale. Ze voeren de complete liederencyclus van Schumann ‘Frauenliebe und – leben’ uit, omlijst met liederen van Nin, Brahms, Bridge en Graener. Als spectaculaire afsluiting van dit liedrecital in bijzondere bezetting brengen de musici drie bekende aria’s uit de opera ‘Carmen’ van Bizet, o.a. ‘L’amour est un oiseau rebelle’. Dit unieke concert vindt plaats op zondag 19 februari a.s. in De Schutse te Uithoorn. De aanvangstijd is 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open.

FRANCINE VIS

Bij de Deense Opera zong Francine Vis klassieke operarollen als Cherubino in Mozarts Le nozze di Figaro en Mercedes in Bizets Carmen. Ze won als zangeres verschillende prijzen, o.a. bij het Copenhagen Lied-Duo Competition 2015 (eerste plaats) en het Internationaal Vocalisten Concours 2014 (Dioraphte Award). Al tijdens haar studie in Amsterdam was ze kind aan huis bij Silbersee, waar ze het zingen leerde combineren met het nemen van de muzikale leiding. Haar muzikale terrein strekt zich uit van barok tot avant-garde.

EVA VAN GRINSVEN

Eva van Grinsven volgde haar opleiding aan het conservatorium van Amsterdam waar ze cum laude afstudeerde. Als lid van het Berlage Saxophone Quartet won ze de Jury- en Publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award 2013. Al lange tijd vormt ze een duo met pianiste Helena Basilova. Hun cd Rendez-vous Russe kreeg in 2017 de Echo Klassiek Preis. Sinds 2016 is Eva van Grinsven docent saxofoon aan het conservatorium van Maastricht.

HELENA BASILOVA

Helena Basilova (1983) is een klassiek geschoolde pianiste, die zowel in Nederland als op internationaal niveau furore maakt met haar muziek. Haar werk brengt de wereld van haar Russische voorouders samen met technologie van moderne componisten. Met haar werk kwam ze o.a. in New York, Japan, Moskou en Mumbai. Sinds 2016 is ze werkzaam als pianodocent aan het conservatorium van ArtEZ Zwolle.

MEER INFORMATIE
Aanvang: 14.30 uur (de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open); einde: 16.30 uur. Het programma heeft een pauze. Losse kaarten à € 15,00 (jongeren tot en met 16 jaar: € 7,50) zijn online te koop via de website van de SCAU: www.scau.nl Klik op ‘Tickets’ of ‘Kaarten bestellen’ en volg de instructies. Vanaf ongeveer twee weken voor het concert zijn er ook losse kaarten te koop in de boekhandels Read Shop (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Voor inlichtingen kunt u zich per e-mail wenden tot de secretaris van de SCAU: secretariaat.scau@gmail.com
WEBSITE
MEER EVENEMENTEN

Daan & Maurice en wij delen de liefde voor het Nederlandstalige lied. Zij treden samen…

Op zondag 29 januari organiseert Atletiek Club Uithoorn, AKU, de Uithoorns Mooiste de loop. Bij…

Op vrijdag 3 februari organiseert Stichting De Kwakel Toen & Nu een Nostalgische Avond in…

De werkzaamheden in het centrum van Uithoorn hebben een grote impact op omwonenden, ondernemers en…