Zoeken
Generic filters
EVENEMENT

Hobbybrouwersfestival

Alfons Arienslaan 1, Uithoorn

Brouw je (thuis) je eigen bier en wil je wel eens weten wat andere van jouw bier vinden?
 Dan kun je op 24 september 2022 van 15.00 tot 22.00 meedoen aan het Hobbybrouwersfestival bij GERRIT in Uithoorn. Bezoeken en proeven, kan natuurlijk ook.

DE WEDSTRIJD

Niet alleen kun je dan jouw bier laten proeven door bezoekers van het festival, maar kun je jouw brouwsel ook laten testen door echte specialisten uit het vak.  De jury bestaat uit de brouwers van Naeckte Brouwers en Pontus Brewing aangevuld met twee bierkenners. Zij beoordelen jouw bier voorafgaand aan het festival.

De jury vult een keuringsrapport in en kent per onderdeel punten toe aan het bier. De bieren worden op de volgende kenmerken gekeurd:

  1. Visuele aspecten: koolzuur, kleur, helderheid, schuimkraag en schuimstabiliteit
  2. Smaak: basissmaak (zoet, bitter, zuur, volgens biertype), body (is het ‘dun’ of ‘dik’ bier), mondgevoel en afdronk.
  3. Geur- en smaakassociaties: wat ruikt en proeft de keurmeester allemaal en klopt dat volgens de bierstijl?
  4. Hier kunnen ook smaakafwijkingen worden geconstateerd, veroorzaakt door fouten tijdens het brouwen.

De top-3-beste-bieren volgens de jury zullen tijdens het festival in de spotlights worden gezet. De hoofdprijs is het brouwen van het prijswinnende bier in de spiksplinternieuwe brouwerij in Gerrit onder begeleiding van een brouwer van Naeckte Brouwers. De 2e prijs is een brouwworkshop tijdens een brouwdag in Gerrit. De 3e prijs is een uitgebreide bierproeverij voor 2 personen bij Gerrit.

Daarnaast zal er tegen het einde van het festival een publieksprijs worden uitgereikt aan de hobbybrouwer die volgens de bezoekers van het festival het lekkerste bier brouwt. De publieksprijs is een brouwworkshop tijdens een brouwdag in Gerrit.

Lever uiterlijk zaterdag 10 september twee flessen/blikken van jouw bier (voorzie de flessen/blikken van je naam en de naam van het bier) in bij Brouwerij GERRIT, Alfons Arienslaan 1, 1422 BP te Uithoorn of bij Naeckte Brouwers, Amsterdamseweg 22, 1182 HD te Amstelveen. Is je bier afgevuld op fust? Neem dan contact op via tim@naeckte.nl.

HET FESTIVAL

Bezoekers aan het festival kunnen muntjes kopen waarmee ze bij de hobbybrouwer een proefglas (15cl) bier kunnen kopen. Deze muntjes kosten € 2,50 waarvan de helft voor de thuisbrouwer is en de andere helft voor de organisatie. Naeckte Brouwers neemt het accijnsdeel voor haar rekening. Deelname aan het festival of de wedstrijd is gratis. Wij zorgen voor een tafel waarop je de bieren en informatie over jezelf kunt presenteren, proefglazen en faciliteren eventueel een koelkast of tapinstallatie. Bezoekers ontvangen een folder met informatie over de hobbybrouwers en het bier dat ze schenken en er is ruimte om aantekeningen te maken over de geproefde bieren. Tevens ontvangen bezoekers een kaart waarmee ze hun favoriete hobbybrouwer kunnen uitkiezen voor de publieksprijs.

TICKETVERKOOP

Wil je meer informatie over de wedstrijd, de spelregels oj je als bierbrouwer aanmelden.

Meer informatie