Zoeken
Generic filters
EVENEMENT

Kerstconcert door kamerkoor Cantabile: 'Licht in de duisternis'

De Schutse | De Mérodelaan 1, 1422 GB Uithoorn

Na het sublieme optreden van meesterpianist Hannes Minnaar op zondag 21 november j.l. verheugen we ons op het tweejaarlijkse kerstconcert op zondag 19 december van 14.30 tot 16.00 uur. Dan verwelkomt de SCAU op het podium van De Schutse Alphens Kamerkoor Cantabile onder de bezielende leiding van dirigent Simon Stelling. In het verleden zijn ze al eerder bij de SCAU te gast geweest, met groot succes, toen nog in de Thamerkerk.

Cantabile brengt een zeer afwisselend kerstprogramma. Onder de titel ‘Licht in de duisternis’ komt kerstmuziek uit alle windstreken voorbij. Naast vertrouwde composities brengen de zangers ook recentere werken voor het voetlicht, o.a. van James MacMillan, Philip Stopford en Ola Gjeilo.
Ook twee serene koorstukken uit de Franse traditie ontbreken niet: ‘Het afscheid van de herders aan de heilige familie’ uit ‘L’ Enfance du Christ’ van Berlioz en Cantique de Jean Racine van Fauré. Tussen de bedrijven door speelt Simon Stelling op orgel en piano twee keer een muzikaal intermezzo.
De begeleiding van het koor wordt verzorgd door Alexander Schippers, een leerling van Simon Stelling. Het programma kent geen pauze.

PROGRAMMA (ZONDER PAUZE)

1. Once in Royal David’s City

2. Oh come, all ye faithful

3a. In the bleak midwinter
b. Gabriel’s Message
c. Omni die dic Mariae

4. Intermezzo

5a. O Radiant Dawn – James MacMillan
b. Do not be afraid – Philip W.J. Stopford
c. The Ground – Ola Gjeilo

6a. l’Adieu des Bergers á la Sainte Famille – Hector Berlioz
b. Cantique de Jean Racine – Gabriel Fauré

7. Intermezzo

8a. Es ist ein Ros entsprungen
b. Stille Nacht
c. O du fröhliche

9a. Candlelight Carol – John Rutter
b. I’ll be home for Christmas
c. Go tell it on the Mountains

10. Hark the herald angels sing

En nu maar duimen, hopen en bidden – al naar gelang uw overtuiging – dat het allemaal door zal gaan… Mochten de coronaregels onverhoopt strenger worden waardoor het kerstconcert niet door kan gaan, dan krijgt u uiteraard uw geld terug. Of u kiest ervoor om het bedrag te doneren aan de SCAU.

KAARTVERKOOP

Ongeveer een week van te voren begint de verkoop van losse kaarten in de boekhandels Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein).

Reguliere kaart € 15,-
Jongeren t/m 16 jaar € 7,50

Mochten de coronaregels onverhoopt strenger worden waardoor het kerstconcert niet door kan gaan, dan krijgt u uiteraard uw geld terug. Of u kiest ervoor om het bedrag te doneren aan de SCAU.

Bezoek website
TOEGANG

Toegang is alleen mogelijk met de QR-code (groen vinkje) van de CoronaCheck, met een negatief PCR-testresultaat van maximaal 24 uur oud (Testen voor toegang) of met een papieren vaccinatiebewijs. Mondkapje hoeft niet, mag wel.

VRAGEN

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de secretaris van de SCAU, Anton Furnee;
zijn e-mailadres is: secretariaat.scau@gmail.com