Zoeken
Generic filters
EVENEMENT

Kwakelse Dijkentocht 2022

Boterdijk 91, De Kwakel

Wil je het Kwakelse veenweidegebied zien vanuit een heel ander perspectief?  Dan zou ik zeker meedoen! Poldersport De Kwakel en Bamboelabyrint Nirwana organiseren op zondag 16 oktober een wandeltocht met vier afstanden: 8.5, 13, 17 en de langste 20 km. Deze voeren u weer voor een groot deel over de dijken van De Kwakel: deels verhard maar voor een flink deel onverhard, grasland. Let op: De dijken en de doorsteek vanaf de Vuurlijn zijn particulier eigendom en derhalve niet vrij toegankelijk. Alleen voor deze speciale gelegenheid maken de eigenaren een uitzondering. En helaas, honden zijn niet welkom wegens de rondlopende schapen en lammeren.  Houd er ook rekening mee dat je op de dijken diverse keren middels opstapjes over de hekken zult moeten klauteren.

Het is weer een tocht met verrassende doorsteken en wonderlijke plekken waar je normaal gesproken niet mag komen. Om je te verleiden: de 20 kilometer heeft het mooiste stuk van de route in zich, Daarnaast gaat de wandeling in het begin door het weiland langs de sportieve onderdelen van Poldersport en er is er zelfs een die je mag uitproberen als je dat wilt en durft! Tevens voert de tocht weer door de Theetuin Bamboelabyrint Nirwana, alwaar een stukje van het doolhof mag uitproberen. Daar is uiteraard ook toiletgelegenheid en dé plek voor een verdiende pauze met wat lekkers.

Start en finish is bij boerderij Leeuwarden, Poldersport, Boterdijk 91 De Kwakel. Daar is na afloop gelegenheid om deze Kwakelse Dijkentocht gezellig na te beschouwen. Honden zijn (ook aangelijnd) wegens de schapen en lammeren op de dijken niet welkom.

Starten kan voor de 17 en 21 km tussen 9:00 en 11:00. , de 9,5 en 13 km mogen tot 12:00 starten.

Inschrijving € 6,- pp, onder 16 jr gratis.

GRAAG VOORINSCHRIJVEN

Graag voorinschrijven, dat voorkomt voor ons verrassingen en voor u mogelijk een teleurstelling. Dat kan via de website waar je informatie en de agenda van sportieve en recreatieve activiteiten in en rondom De Kwakel kunt vinden.

NAAR WEBSITE
MEER EVENEMENTEN

Op vrijdag 7 oktober om 20:15 uur geeft vocaal ensemble Corde Vocali een concert in…

Op donderdag 13 oktober hoef je niet te kiezen want dan kun je met Food…

Op zondag 16 oktober 2022 zal muziek- en theatergroep Musica Extrema om 14.30 uur in…

Op 21 en 22  oktober speelt de Uithoornse Toneelgroep Maskerade de voorstelling Wees maar niet…