EVENEMENT

Meiden voetbaldag

De Randhoorn, Randhoornweg 100, 1422 NE Uithoorn

Op zaterdag 8 juni 2024 organiseren diverse voetbalclubs in heel Nederland in samenwerking met de KNVB hét afsluitende toernooi voor meiden voetbal. De Final League. De eerste Final League was in 2023 en daaraan deden 2015 meidenteams mee in de categorie (meiden onder) 13 tot en met 20. Er zijn landelijk 419 toernooien gespeeld op ruim 200 locaties. Dit jaar heeft Legmeervogels de eer om de regionale toernooien te organiseren.

Met de Final League wordt tegemoet gekomen aan de wens van veel meiden om het voetbalseizoen af te sluiten met een toernooi op hun eigen niveau. Het is daarnaast een dag om het meiden voetbal meer onder de aandacht te brengen van het publiek. En dat is hard nodig, want als we het hebben over voetbal, dan gaat het nog vooral om voetbal waarbij jongens de hoofdrol spelen. Terwijl er ontzettend veel meiden zijn die goed kunnen voetballen en zich verder willen ontwikkelen. Niet alleen in het amateurvoetbal is dat goed te zien, ook op de hogere niveaus wordt het damesvoetbal nog niet zo gewaardeerd als eigenlijk zou moeten. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd van de Ajax dames op 19 maart 2024 in de Arena. Kaartjes waren te koop voor minder dan € 20 en dan zat je eerste rang. Voor herenvoetbal op hetzelfde niveau betaal je al snel meer dan het dubbele voor een plekje helemaal bovenin. Hoe bizar was het, dat de organisator uit zijn dak ging toen zij mocht vermelden dat er maar liefst 35.991 bezoekers waren bij de wedstrijd, terwijl het bij mannenvoetbal vaak standaard tjokvol zit. Daar mag verandering in komen en de Final League is een goede stap in die richting.

MEIDEN VOETBAL BIJ LEGMEERVOGELS

Ook bij Legmeervogels is er steeds meer aandacht voor het meiden voetbal. De Final League is een mooi moment om te laten zien wat de vereniging al doet voor de voetballende meiden en waar zij naar toe wil. Voor de vrijwilligers van Legmeervogels betekent dit dat er met veel plezier een stapje extra wordt gedaan om deze dag tot een groot succes te maken. Naast de organisatie van de toernooien en het huldigen van de winnende teams, zal het een dag worden die geheel in het teken staat van meiden en voetbal. Iedereen is welkom en dan natuurlijk met name de meiden. Het maakt daarbij niet uit of je al bij Legmeervogels voetbalt (of ergens anders) of nog niet eerder een bal hebt aangeraakt. Zien we je 8 juni tussen 14 en 16 uur op Sportpark De Randhoorn?

INFORMATIE

Voor meer informatie kijk op de site van de Legmeervogels.

WEBSITE
MEER EVENEMENTEN

Met trots kondig ik een waanzinnig dans-uur aan op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.00…

Waar de specialiteit van DJ Appelmoes muziek uit de jaren ’80 en ’90 is, kent…

Op 21 mei start de Avond4daagse. Een 4 daags evenement waarbij deelnemers van alle doelgroepen…

Wilt u uw dichtvaardigheden ontdekken of verder ontwikkelen? Het BSPU organiseert o.l.v. dorpsdichter Peter Borghaerts…