STARTUPS

Start-ups in coronatijd

3 april 2021, Uithoorn

Het is een lastige tijd voor bedrijven. Veel ondernemers worstelen om overeind te blijven. Toch zijn er ook kansen en mogelijkheden. In de komende periode stelt de Stichting Promotie Uithoorn & De Kwakel ondernemers aan je voor die in coronatijd een bedrijf zijn gestart.

Lovely Cookies

Eveline Demming en haar zus Mariska droomden er al jaren van om voor zichzelf te beginnen. Eind november 2020 was het zover: Lovely Cookies zag het levenslicht.

Lovely Cookies levert koekjes op bestelling. Prachtig gedecoreerde koekjes in speciale vormen en met alle mogelijk thema’s: kerstkoekjes, trouwkoekjes, schooltraktatiekoekjes, babyshowerkoekjes, bedrijfskoekjes met logo, koekjes met regenbogen en unicorns, Valentijnskoekjes, het is allemaal al een keer uit de oven gekomen. De Uithoornse baksters pakken de zaken dan ook serieus aan. Eveline en Mariska beschikken over alle mogelijke bakbenodigdheden, een droogoven en zelfs over een 3D-printer. Met dit apparaat kunnen ze zelf uitsteekvormpjes voor koekjes printen. Vrijwel alle vormen zijn hierdoor mogelijk. Verzin het, en Lovely Cookies bakt het.

Begin december plaatsten de zussen voor het eerst foto’s van versgebakken kerstkoekjes op Facebook. De telefoon van Eveline ontplofte dezelfde dag nog. De koekjes sloegen in als een bom en de reacties en bestellingen stroomden binnen.

Mariska en Eveline denken dat hun succes mede is te danken aan corona. Mensen maken het thuis extra gezellig en daar hoort wat meer luxe en verwennerij bij. Ook worden de Lovely Cookies enthousiast gedeeld op social media en daarnaast doet de mond-tot-mondreclame zijn werk. Naast kleine bestellingen van particulieren, komen er ook grotere orders binnen van bedrijven. De kers op de taart tot nu toe is een bestelling van 3.000 koekjes.

Naast de bijzondere vormen, zit het succes van de koekjes ‘m ook in de vrolijk gekleurde icing. Het aanbrengen van deze icing is een secuur werkje, dat veel tijd en aandacht vraagt. Om paaskuikentjes te bakken bijvoorbeeld, gaan de koekjes wel zes tot tien keer door hun handen. Alle details zoals hoofdjes, lijfjes en strikjes worden apart aangebracht en vervolgens steeds tien minuten gedroogd in de droogoven. Maar het resultaat mag er zijn: de paaskuikentjes zijn ware kunstwerkjes, die ook nog eens heerlijk smaken!

Ondanks corona, of misschien juist dankzij corona, is Lovely Cookies een groot succes. Denk voor een bijzondere, een feestelijke of een zakelijke gelegenheid eens aan Lovely Cookies. Of stuur een jarige een keer bijzondere koekjes in plaats van een kaart. Lovely Cookies bakt en verzendt ze voor je.

INFORMATIE
Naar Facebookpagina
BELANGRIJK

Normaal dragen Mariska en Eveline  altijd een mondkapje en handschoenen. Maar dat vonden wij voor de foto niet  echt leuk. De tijdens de fotoshoot  gemaakte koekjes, waren niet bestemd voor de verkoop.