VRIJWILLIGERSWERK

Veel verenigingen, sportclubs, buurtcentra, scholen en zorginstellingen in Uithoorn en De Kwakel kunnen niet zonder de inzet van hun vrijwilligers. Op hun beurt zorgen deze organisaties weer voor sociale cohesie in de samenleving. Vrijwilligerswerk is dus belangrijk werk! Bovendien heb je leuke contacten, doe je ervaring op en geeft het veel voldoening om iets te kunnen betekenen voor mensen in je omgeving.

VRIJWILLIGERSWERK IN JE EIGEN BUURT

Vrijwilligerswerk kan diverse vormen hebben en kan ook op eigen initiatief. Misschien zijn er mensen in je familie of buurt die hulp kunnen gebruiken? Denk aan zaken als boodschappen doen, de hond uitlaten, een computerprobleem oplossen of medicijnen ophalen. Veel mensen, maar met name ouderen, zullen je dankbaar zijn.

GEORGANISEERD VRIJWILLIGERSWERK IN UITHOORN & DE KWAKEL

In Uithoorn en De Kwakel wordt vrijwilligerswerk door verschillende organisaties gecoördineerd. Op diverse platformen kun je vrijwilligerswerk aanbieden of op zoek gaan naar een geschikte vrijwilliger.

UITHOORN VOOR ELKAAR EN STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK

Uithoorn voor Elkaar is een welzijnsorganisatie voor Uithoorn en De Kwakel die zich bezighoudt met ontmoeting, sport en gezondheid, hulpverlening, mantelzorg, vrijwilligerswerk en ouder- en kindondersteuning, zie www.uithoornvoorelkaar.nu.

Tympaan-De Baat is onderdeel van Uithoorn voor Elkaar en is actief in Uithoorn en De Ronde Venen.  In Uithoorn richt Tympaan-De Baat zich vooral op vrijwilligerswerk en maatjesprojecten. Kijk op www.steunpuntvrijwilligerswerk.info voor een vrijwilligersvacaturebank en verdere informatie.

VRIJWILLIGERSWERK IN CORONATIJD

Speciaal voor deze coronatijd is de website www.coronahulpuithoornderondevenen.nl in het leven geroepen. Dit is een platform voor Uithoorn en De Ronde Venen waar je vraag en aanbod vindt over bijvoorbeeld boodschappen doen, eten bereiden, honden opvangen of uitlaten, spelletjes doen met ouderen die normaal gesproken naar een dagopvang gaan, of simpelweg een luisterend oor zijn. Stel er je hulpvraag of bied zelf hulp aan!

VRIJWILLIGER BIJ KINDERBOERDERIJ DE OLIEVAAR IN UITHOORN

Kinderboerderij De Olievaar is een kleinschalige boerderij op een mooie plek in het Uithoornse Libellebos. Er is een winkeltje waar je koffie, thee, frisdrank, ijs en kakelverse eieren kunt kopen. De nieuwbouw die de portakabin gaat vervangen is naar verwachting in maart 2021 gereed.

De Olievaar heeft altijd behoefte aan vrijwilligers. Dat kan gaan om werken in het groen – maaien, snoeien, knotten – maar ook om het verzorgen van dieren, het ontvangen van bezoekers, het plegen van onderhoud aan het gebouw en allerlei andere klussen. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij De Olievaar kun je je wenden tot info@olievaar.nl ter attentie van Willem Kornmann. Zie ook www.olievaar.nl.

VRIJWILLIGER BIJ TUIN VAN BRAM DE GROOTE IN UITHOORN

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Tuin Bram de Groote aan de Boterdijk in Uithoorn, kun je je wenden tot de coördinator, Sjaak Pieterse: spieterse@hetnet.nl.

VRIJWILLIGER BIJ VERPLEEGHUIS HET HOGE HEEM IN UITHOORN

Bij Verpleeghuis Het Hoge Heem zijn altijd veel vrijwilligers actief. Er zijn vrijwilligers die bewoners bezoeken, die koffierondes doen, die helpen bij evenementen of centrale groepsactiviteiten en die ontbijt of lunch verzorgen voor bewoners op psychogeriatrische afdelingen. Voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger kun je je wenden tot Yvonne Scholtz, de vrijwilligerscoördinator: yscholtz@amstelring.nl of 06 18 71 83 14.