WINKELCENTRUM

In Uithoorn vind je de meeste winkels in de grote winkelcentra Amstelplein en Zijdelwaardplein.

WINKELCENTRUM AMSTELPLEIN

Vlakbij de rivier de Amstel en bij de Irenebrug vind je winkelcentrum Amstelplein.

Het Amstelplein is grotendeels overdekt en herbergt een groot aantal uiteenlopende winkels. Van een HEMA, een Kruidvat, een moderne Albert Heijn, het befaamde Modehuis Blok, verschillende verswinkels en nog veel meer. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij restaurant Plein 57 en op het binnenterras van Bakkerij van Maanen.

Het Amstelplein is erg goed bereikbaar. De bus stopt voor de deur en er is een grote, gratis en overdekte parkeergarage. Voor boottoeristen is er de 25 meter lange boodschappensteiger, die loopt vanaf de Schans tot aan de Amstelstraat. Hier kun je je boot maximaal twee uur aanmeren om gezellig te shoppen. Elke vrijdag is er koopavond op het Amstelplein. Raadpleeg de website voor actuele openingstijden en coronamaatregelen.

Website
WINKELCENTRUM ZIJDELWAARD

Het fraaie winkelcentrum Zijdelwaard is centraal gelegen in Uithoorn. Het plein is in 2016 ingrijpend verbouwd tot een gezellig, compleet en grotendeels overdekt winkelcentrum. Met ruim 40 winkels, waaronder een Jumbo, een Albert Heijn, uitstekende verswinkels, kledingzaken en diverse speciaalzaken kun je er voor vrijwel alles terecht. Opvallend is het grote horeca-aanbod aan de buitenrand. Het maakt niet uit waar je voorkeur naar uit gaat, zo’n beetje alles is er te krijgen: van sushi, pizza’s en een onvervalste Febo-kroket uit de muur, tot neerstrijken voor een verfijnde Aziatische lunch of diner.

Het Zijdelwaardplein is zeer goed bereikbaar. Er zijn overdekte fietsenstallingen en er is ruime, gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein, rond het centrum en op het dak. Het busstation met directe busverbindingen naar Aalsmeer, Amstelveen, Mijdrecht, Breukelen en Haarlem ligt op 8 minuten lopen. De koopavond is op vrijdag. Raadpleeg de website voor actuele openingstijden en coronamaatregelen.

Website