OVER ONS

Het is de missie van de SPUK (Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel) om de mooie en bijzondere kant van Uithoorn en De Kwakel te laten zien aan haar inwoners en bezoekers. Dat doen we niet in de vorm van ‘citymarketing’, zoals dat in veel andere steden gebeurt. De SPUK kiest ervoor om evenementen en andere initiatieven te ondersteunen die de aantrekkingskracht van Uithoorn en De Kwakel vergroten. Zowel voor de eigen bewoners, als voor de regio en toeristen.

Stichting Promotie Uithoorn & De Kwakel bestaat naast het dagelijks bestuur uit een vertegenwoordiging van de Gemeente Uithoorn en lokale ondernemers. Deze ‘denktank’ komt maandelijks bij elkaar om van gedachten te wisselen over initiatieven die Uithoorn nog mooier en aantrekkelijker maken.

Eigen initiatieven van de SPUK zijn de website www.uithoornaandeamstel.nl en de gids ‘Ontdek het! Uithoorn en De Kwakel’. Deze media zetten de leuke en bijzondere plekken, bezienswaardigheden en speciale bedrijven in Uithoorn en De Kwakel in de schijnwerpers. Een belangrijke pijler van de website is de evenementenkalender, waar bewoners en bezoekers kunnen zien wat er te doen is in Uithoorn en De Kwakel en waar initiatiefnemers van bijvoorbeeld markten, voorstellingen en sporttoernooien hun evenement wereldkundig kunnen maken.

De SPUK fungeert nadrukkelijk niet zelf als organisator van publieksevenementen, maar ondersteunt initiatieven uit de gemeenschap. Dat doet zij door bij te dragen aan de promotie van evenementen, bijvoorbeeld door het plaatsen van reclameborden langs de weg, het verzorgen van publicaties in de lokale media, de aanschaf van promotiemateriaal en door promotie via de website www.uithoornaandeamstel.nl en social media.