Over ons

Het is de missie van de SPUK (Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel) om de mooie en bijzondere kant van Uithoorn en De Kwakel te laten zien aan haar inwoners en bezoekers. Dat doen we niet in de vorm van ‘citymarketing’, zoals dat in veel andere steden gebeurt. De SPUK kiest ervoor om evenementen en andere initiatieven te ondersteunen die de aantrekkingskracht van Uithoorn en De Kwakel vergroten. Zowel voor de eigen bewoners, als voor de regio en toeristen.

Stichting Promotie Uithoorn & De Kwakel bestaat naast het dagelijks bestuur uit vertegenwoordiging van de Gemeente Uithoorn en lokale ondernemers. Deze ‘denktank’ komt maandelijks bij elkaar om van gedachten te wisselen over nieuwe initiatieven die Uithoorn nog mooier en aantrekkelijker maken.

Eigen initiatieven hiervoor zijn de website www.uithoornaandeamstel.nl en de gids ‘Ontdek het! Uithoorn en De Kwakel’. Deze media hebben als doel om de leuke en bijzondere plekken, bezienswaardigheden en speciale bedrijven in Uithoorn en in De Kwakel in de schijnwerpers te zetten. Een belangrijke peiler van de website is de evenementenkalender, waar bewoners en bezoekers kunnen zien wat er te doen is in hun dorp. En waar initiatiefnemers van markten, voorstellingen, sporttoernooien enz. hun evenement wereldkundig kunnen maken.

De SPUK fungeert nadrukkelijk niet zelf als organisator van publieksevenementen, maar ondersteunt initiatieven uit de gemeenschap. Dat doet zij door de promotie van een evenement deels uit handen te nemen van de organisatoren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van reclameborden langs de weg, door publicaties in lokale media te verzorgen of de aanschaf van promotiemateriaal. En door internet-promotie via www.uithoornaandeamstel.nl en via social media.