Zoeken
Generic filters

De Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel (SPUK) bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers met diverse achtergronden. In de SPUK zitten ondernemers, mensen van de gemeente Uithoorn en een aantal creatieven. Ook al woont niet iedereen in de gemeente, de SPUK-leden hebben wel iets gemeen: ze hebben een bijzondere band met Uithoorn en De Kwakel en dragen dat graag uit.

De SPUK-leden stellen zich graag aan je voor.

Voorzitter

Gidus Buisman

Penningmeester

Louis Drubbel

Lid denktank

Judith van Walraven

Lid denktank

Ruud Pouw

Lid denktank

Yvonne Copini

Lid denktank

Martin van Wiltenburg

Voorzitter

Gidus Buisman

uit Uithoorn, directeur-eigenaar BME Groep

Sinds 2019 ben ik de voorzitter van de SPUK en deze rol vervul ik met veel plezier.  In 2001 verruilden wij Amstelveen voor Uithoorn. Mijn vrouw, onze twee dochters en ikzelf vinden het een heel fijne woonplaats. Uithoorn is uniek gelegen aan de Amstel, in een prachtig gebied met veel natuur en water. Mede door de vele scholen en sportverenigingen is deze gemeente een uitstekende plek voor opgroeiende kinderen. Bovendien is er een enorme veelzijdigheid aan lokale en internationale bedrijven en er wordt nog volop gebouwd. Het is mijn passie om deze facetten onder de aandacht te brengen van de ruim 30.000 bewoners en onze bezoekers.

Naast mijn leven als ondernemer is het werk voor de SPUK een mooie en inspirerende aanvulling. De SPUK staat in contact met gedreven ondernemers, met initiatiefnemers van evenementen en werkt nauw samen met de gemeente. Samen met de denktank en een groep jongeren initieert de SPUK mooie activiteiten met steeds dezelfde doelstelling: Uithoorn en De Kwakel op een positieve manier onder de aandacht brengen!

Penningmeester

Louis Drubbel

uit Uithoorn, eigenaar Aemstel Boating

Sinds 1993 ben ik woonachtig in Uithoorn. Na mijn actieve loopbaan als piloot bij KLM ben ik begonnen met sloepverhuur Aemstel Boating in Uithoorn. Hierdoor heb ik veel contact met dorpsgenoten en met klanten van buitenaf.

Ik vind het belangrijk dat Uithoorn een prettige gemeente is om in te wonen en te recreëren en ik wil mij daar graag actief voor inzetten. Om die reden ben ik lid geworden van de Stichting Promotie Uithoorn en de Kwakel. Eerst als lid van de denktank en later als penningmeester. Heeft u vragen over hoe u een initiatief kunt realiseren, dan kunt u mij altijd bellen of een email sturen.

Lid denktank

Judith van Walraven

uit De Hoef, eigenares cadeau- en lifestylewinkel PS Looove

Mijn naam is Judith van Walraven. Ik ben geboren in Uithoorn, opgegroeid in het Oude Dorp en ik heb altijd iets gehad met deze plek. Waar het oude centrum vroeger gevuld was met winkeltjes, trof het mij in 2013 dat er nog maar zo weinig winkels over waren. 

Geïnspireerd door de prachtige zaken Sjiek aan de Amstel en Esplanade, ben ik in de laatste twee maanden van 2013 een pop-upstore begonnen aan het Marktplein. Omdat de reacties zo enthousiast waren besloot ik al snel dat PS Looove het verdiende om een “pop-upstay” te worden!

Na de herinrichting van de haven in 2015 kan ik alleen maar zeggen dat de plek nóg fijner is geworden. Het is erg leuk om de bezoekers van mijn winkel nieuwe dingen te laten ontdekken en ze het ontspannen vakantiegevoel te geven. Met de cadeaupakketten die we maken, weten ook zakelijke klanten ons te vinden.

Omdat ik vind dat wij in Uithoorn en De Kwakel op woon-, werk- en recreatiegebied bijna alles hebben waar je als mens blij van kunt worden en omdat er steeds opnieuw veel te ontdekken is hier, wil ik graag bijdragen aan de SPUK. 

Wat shoppen betreft mag er wat mij betreft nog meer bijkomen. Ik geloof stellig in Uithoorn aan de Amstel als fijne plek om je te vestigen. Promotie van deze mooie gemeente is niet moeilijk! 

Lid denktank

Ruud Pouw

uit De Kwakel, eigenaar Bamboelabyrint Nirwana

Mijn naam is Ruud Pouw, ik ben vader van twee kinderen en ondernemer in de recreatie. Na dertig jaar potplantenkweker te zijn geweest, heb ik het roer omgegooid. Op het terrein waar mijn kas stond heb ik Bamboelabyrint Nirwana aangelegd. Nirwana is een doolhof van bamboe met daarbij een heel grote theetuin waar we koffie, thee, fris en taart serveren. In coronatijd heeft onze horeca een ‘to go’ karakter. Bij de theetuin bevindt zich ook nog een prachtige speelheuvel voor de kinderen.

Ik ben sinds enkele jaren lid van de SPUK omdat ik van mening ben dat de mooie dingen in onze gemeente het verdienen om beter uitgelicht  te worden. Veel leuke activiteiten en initiatieven komen onvoldoende tot hun recht. Het verbeteren van de signalering en de promotie van die activiteiten tilt onze gemeente, en daarmee ook ons welbevinden, naar een hoger niveau.

Bamboelabyrint Nirwana is  gelegen aan de Steenwycklaan  in  De Kwakel.

T:06-38393092

E:info@bamboelabyrint.nl

W:www.bamboelabyrint.nl

Lid denktank

Yvonne Copini

uit Amstelveen, freelance tekstschrijver & media professional

Hoewel ik in Amstelveen woon, heb ik beslist een verleden met Uithoorn. Ooit  had ik zwemles in de beroemde zwemboot aan de Amstel en mijn middelbareschooltijd heb ik doorgebracht op het Alkwin Kollege. Eind 2015 maakte ik voor Uithoorn de promotiefilm ‘Zo mooi is Uithoorn’ en vanaf dat moment ben ik lid van de denktank van de Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel. Ik maak onderdeel uit van het team dat de communicatie verzorgt, waaronder de jaarlijkse ‘Ontdek Het’-gids. Ik vind het geweldig om samen met dit team plannen te bedenken om van Uithoorn en De Kwakel een nóg leukere plek te maken.

Lid denktank

Martin van Wiltenburg

uit Uithoorn, eigenaar Lekker Communicatie

Zo lang ik mij kan herinneren woon ik in Uithoorn, met uitzondering van een uitstapje van 2,5 jaar naar Amstelveen, in een tijd dat er in Uithoorn geen huurwoningen beschikbaar waren. De reden om vrij snel terug te keren naar mijn geboortedorp was de meer persoonlijke sfeer in Uithoorn en het feit dat vrienden makkelijker komen aanwaaien als je in hetzelfde dorp woont.

Naast wonen, werk ik ook in Uithoorn. Mijn bedrijf Lekker Communicatie is gevestigd op misschien wel het mooiste plekje van de gemeente: het Fort aan de Drecht. Toch is deze plek bij velen niet bekend. Daarom is het ook zo leuk om, samen met een paar andere enthousiaste mensen, dit soort pareltjes bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.