De Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel (SPUK) bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers met diverse achtergronden. In de SPUK zitten ondernemers, mensen van de gemeente Uithoorn en een aantal creatieven. Ook al woont niet iedereen in de gemeente, de SPUK-leden hebben wel iets gemeen: ze hebben een bijzondere band met Uithoorn en De Kwakel en dragen dat graag uit.

De SPUK-leden stellen zich graag aan je voor.

Voorzitter

Gidus Buisman

Lid Denktank en Communicatieadviseur

Hans Busscher

Lid denktank

Eveline Steenaart

Lid denktank

Frank Vahle

Lid denktank

Annemieke Versloot-Oudijk

Lid denktank

Albert Blommestijn

Lid denktank

Sabine de Jong

Lid denktank

Chris van Zantwijk

Lid denktank

Ferdinand Beuse

Lid jongeren denktank

Douwe Kruit

Voorzitter

Gidus Buisman

uit Uithoorn, directeur-eigenaar BME Groep

Sinds 2019 ben ik de voorzitter van de SPUK en deze rol vervul ik met veel plezier.  In 2001 verruilden wij Amstelveen voor Uithoorn. Mijn vrouw, onze twee dochters en ikzelf vinden het een heel fijne woonplaats. Uithoorn is uniek gelegen aan de Amstel, in een prachtig gebied met veel natuur en water. Mede door de vele scholen en sportverenigingen is deze gemeente een uitstekende plek voor opgroeiende kinderen. Bovendien is er een enorme veelzijdigheid aan lokale en internationale bedrijven en er wordt nog volop gebouwd. Het is mijn passie om deze facetten onder de aandacht te brengen van de ruim 30.000 bewoners en onze bezoekers.

Naast mijn leven als ondernemer is het werk voor de SPUK een mooie en inspirerende aanvulling. De SPUK staat in contact met gedreven ondernemers, met initiatiefnemers van evenementen en werkt nauw samen met de gemeente. Samen met de denktank en een groep jongeren initieert de SPUK mooie activiteiten met steeds dezelfde doelstelling: Uithoorn en De Kwakel op een positieve manier onder de aandacht brengen!

Lid Denktank en Communicatieadviseur

Hans Busscher

uit Uithoorn, freelance marketeer

Als freelance marketeer woon ik al jaren met veel plezier in Uithoorn. Voor de Stichting Promotie Uithoorn en de Kwakel ben ik sinds 2018 actief in de denktank, vanaf maart 2022 ook als communicatieadviseur. Ik ben ook de linking pin naar Rick FM, de lokale radiozender in deze regio. Zo kunnen we snel en op een doeltreffende manier een grote groep mensen bereiken.

Lid denktank

Eveline Steenaart

uit De Hoef, freelance tekstschrijver

Van mijn 7e tot mijn 40ste woonde ik in Uithoorn. Ik ging er naar school, speelde er buiten, zat er op sportclubs, ging uit in het dorp  – Can-Can, ’t Stokpaardje, Het Geveltje, Rovers Return, wat was er toen veel! – had er mijn eerste baan, vond er de liefde en kocht er mijn eerste huis. Door deze lange historie ken ik bijna iedere straattegel in Uithoorn. Door mijn werk voor de regionale glossy UIT Magazine zijn ook veel lokale ondernemers mij niet onbekend.

Hoewel ik nu in De Hoef woon, heeft Uithoorn voor mij nog steeds een speciale betekenis. Daarom is het erg leuk om met de SPUK de leuke en mooie kanten van Uithoorn en De Kwakel te belichten en te promoten.

Ook al bestond de gemeente in 2020 maar liefst 200 jaar, Uithoorn is beslist geen oude dame! De fraaie nieuwbouw geeft haar een facelift en haar contouren aan de Amstel ondergaan een spectaculaire metamorfose! Met de levendige boulevard, de toekomstige Uithoornlijn en de nieuwe skyline maakt Uithoorn zich op voor een nieuw hoofdstuk!

Lid denktank

Frank Vahle

uit De Kwakel, eigenaar Amstelhof Sport & Health Club

Lid denktank

Annemieke Versloot-Oudijk

uit Wilnis, Senior Communicatieadviseur voor de gemeente uithoorn

Al ben ik geboren en getogen in Wilnis, ik ben toch erg verbonden met de gemeente Uithoorn. Sinds 2007 werk ik bij en voor de gemeente Uithoorn als communicatieadviseur. Vanuit mijn functie heb ik veel contact met inwoners en dat vind ik erg prettig. Onze inwoners, en ook ondernemers, zijn de doelgroepen waarvoor we vaak communiceren en waar ik contact mee heb. Het is dus goed om te weten wat er leeft en speelt. Door deel te nemen aan de SPUK-denktank hoor je die geluiden. Uithoorn en De Kwakel hebben veel te bieden op het gebied van wonen, werken en recreëren en ik hoop dat ik samen met deze groep enthousiaste mensen daar nog meer aan kan bijdragen.

Lid denktank

Albert Blommestijn

uit De Kwakel, eigenaar Poldersport

Lid denktank

Sabine de Jong

uit Leimuiden, customer support representative

Hoewel ik sinds 2018 in Leimuiden woon, ben ik nog steeds sterk met Uithoorn verbonden. Ik doe er mijn boodschappen, kom graag bij de lokale ondernemers en ben er wekelijks om bij familie en vrienden langs te gaan. Ik groeide op aan de Wilhelminakade, waar mijn ouders één van hun drie praktijken voor fysiotherapie hadden.

Opgroeien in Uithoorn aan de Amstel was een feestje. Zeker op de leeftijd dat ik uitging! Je kon in het oude dorp van café naar discotheek hoppen en dat op loopafstand van mijn huis. Het zou voor de huidige jeugd ook leuk zijn als er weer wat meer echte uitgaansgelegenheden komen.

Jarenlang runde ik in Uithoorn een kledingzaakje met een winkel in het Fort aan de Drecht die je op afspraak kon bezoeken en waar ik ladies events organiseerde. Het vrouwelijke ondernemerschap was voor de SPUK de aanleiding om mij begin 2019 te vragen voor de denktank. Daar zei ik natuurlijk ja op, want ik heb een mooi netwerk in de gemeente en vind het fantastisch om mensen met elkaar te verbinden. Het is erg leuk om met een groep enthousiastelingen te zoeken naar mogelijkheden om Uithoorn en De Kwakel te promoten. Al woon ik wat verder, ik houd een Uithoorns hart!

Lid denktank

Chris van Zantwijk

uit Uithoorn, directie makelaar

Lid denktank

Ferdinand Beuse

uit Uithoorn, Eigenaar X-mas Company en Vocal Company muziekproducties

Lid jongeren denktank

Douwe Kruit

uit Uithoorn, Havenmeester bij Aeme-Stelle