DE SMAAK VAN UITHOORN & DE KWAKEL

Uithoornse Kromme

OP AMELAND DRINK JE EEN NOBELTJE, OP TEXEL EEN SKUUMKOPPE EN IN UITHOORN DRINK JE EEN UITHOORNSE KROMME!

Om de nieuwe brouwerij achterin de zaak bij GERRIT feestelijk in te wijden, besloot uitbater Daan Kroone om de leden van de SPUK – de Stichting Promotie Uithoorn en De Kwakel – uit te nodigen voor een biertje. Niet om aan de bar een glas te drinken, maar om een eigen bier te brouwen!

DE SMAAK VAN UITHOORN & DE KWAKEL

Omdat het de missie van de SPUK is om Uithoorn en De Kwakel op een positieve manier onder de aandacht te brengen, daagde Daan de SPUK-leden uit om de smaak van Uithoorn en De Kwakel te vatten in een ambachtelijk gebrouwen biertje. De naam van dit lokale speciaalbier: Uithoornse Kromme, wat verwijst naar de hoorn in het gemeentewapen. Wat volgde was een interessante workshop met veel ruiken en proeven en wetenswaardigheden over hop, kruiden, gist en mout en wat er allemaal bij komt kijken om te komen tot een bier met de beoogde kleur en smaak en het gewenste alcoholpercentage.

EEN VOLLE, TROTSE SMAAK

Nadat het brouwsel klaar was, moest het enkele weken rusten. Maar onlangs was het zover, het eerste glas Uithoornse Kromme kon geproefd worden! De missie lijkt geslaagd: de Uithoornse Kromme heeft een grasachtig bouquet met frisse citrustonen en een volle, trotse smaak. Een karakteristiek witbier dat deze zomer niet mee weg te denken zal zijn op de terrassen in de omgeving.

VERKRIJGBAAR BIJ
  • Albert Heijn Jos van den Berg
  • Alexanderhoeve Zijdelwaard
  • Geniet aan de Amstel
  • GERRIT (op de tap)
  • Grandcafé La Base
  • Het Rechthuis aan den Amstel
  • Sjiek aan de Amstel (op de tap)
  • Restaurant VadeVi
  • Thessalia
INFORMATIE

Heb je interesse om dit heerlijke lokale gerstenat te verkopen of te serveren, meld je dan bij brouwerij@ gerrit-uithoorn.nl.