IN BEWEGING

Hardloopclinic bij AKU

Sportpark Randhoorn | Randhoornweg 120, 1422 NE Uithoorn

Ter voorbereiding op de 38ste Uithoorns Mooiste loop, organiseert Atletiek Club Uithoorn, AKU, een hardloopclinic van 12 weken. Na deze periode ben je zeker in staat om op 30 januari 2022 de afstand van 5 kilometer te lopen. En voor een aantal zal zelfs de afstand van 10 kilometer haalbaar zijn.

De clinic op de atletiekbaan van AKU start op woensdag 17 november en is met name voor beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht je leeftijd of je ervaring. Gediplomeerde trainers zullen jou helpen om sterker te worden en een betere conditie te krijgen.

Naast de training op woensdag kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op dinsdag- of donderdagavond bij AKU te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een tweede training in het weekend. Aanvang van de trainingen is 19.30 uur.

WAT KUN JE VERWACHTEN

Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Bij AKU leren we jou hardlopen. Wij vinden het belangrijk dat het hele bewegingsapparaat aandacht krijgt. Een uitgebreide warming-up, loopscholing en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, spierkrachtontwikkeling, looptechniek, coördinatie, gezonde voeding en goed schoeisel. Een goede geïnformeerde hardloper blijft het blessure spook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus staan klaar om beginnende blessures te behandelen en om voorlichting te geven over blessurepreventie. 
Na een prestatie volgt een beloning. Dat is, naast de voldoening, het aandenken dat je krijgt aan de finish van de Uithoorns Mooiste Loop 2022, die plaatsvindt op zondag 30 januari. Naar deze loop werken we met zijn allen toe. Maar de allergrootste beloning krijg je in de vorm van een gezond- en sterk lijf, meer energie en zelfvertrouwen.

Natuurlijk zijn ook gevorderde en meer ervaren lopers welkom bij de AKU. Zij kunnen direct of na enige tijd aansluiten bij de reeds bestaande loopgroepen.

KOSTEN

De kosten voor deelname aan de clinic van 12 weken bedragen € 50,-, dat is inclusief een startbewijs voor Uithoorns Mooiste de Loop voor de 5 kilometer, de 10 kilometer of de 10 EM, en een mooie herinnering.

Informatie over Uithoorns Mooiste de Loop is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl en de website van AKU.

Naar website
INFORMATIE

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rene Noorbergen, 06–55858584.