WERKEN

En toen was daar Corona.

10 maart 2020

Hoe beleefden en overleefden de kappers de crisis?

Vanuit SUB (Stichting Uithoorn in Bedrijf) vroegen we het Joep Szejnoga (Kapper Joepsze en bestuurslid SUB) en Edith van Tiggelen (Haar onder Handen). Deze twee ondernemers zijn werkzaam in het kappersvak in de regio Uithoorn. Na een lange noodgedwongen sluiting (14 december was de laatste werkdag) mochten ook zij op woensdag 3 maart weer open. De één net met pensioen en de ander net gestart met een nieuw bedrijf.

Joep vertelt: “Eind 2019 had ik eindelijk besloten op mijn 70ste te stoppen, na 55 jaar achter de kappersstoel. Ik zou nog wel achter de schermen actief verbonden blijven bij mijn bedrijf maar ik zou niet meer fysiek knippen. Mijn team van 9 dames vond dat ik het wat rustiger aan moest gaan doen.”

Edith gooide in september 2020 het roer om. “Toen Corona kwam runde ik de kapsalon in Het Hoge Heem nog niet. Wel heb ik al 15 jaar mijn eigen kappersbedrijf en zit ik al mijn hele (werkbare) leven in het kappersvak. Afgelopen september ben ik gestart met de kapsalon in Het Hoge Heem. Een leuke nieuwe uitdaging die door Corona nog uitdagender werd.”

INFORMATIE
Bezoek website
MEER TE DOEN